Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2007 22:47 - Важните неща в живота събрави в буркан от майонеза
Автор: sandokan Категория: Технологии   
Прочетен: 2847 Коментари: 1 Гласове:
0



Когато нещата в живота ви ви се струват прекалено трудни за овладяване, когато на ден 24 часа не са ви достатъчни, припомнете си за буркана с майонеза ...и бирата.

Професор водил лекцията си по философия и имал няколко предмета пред себе си. С почването на лекцията, без да каже нито дума, той извадил един голям празен буркан от майонеза и почнал да го пълни с топки за голф.
След което попитал студентите си да ли бурканът е пълен. Те потвърдили, че е пълен. После професорът извадил кутия пълна с малки кварцови камъчета и я изсипъл в буркана от майонеза. Поразклатил го малко, така че камъчетата да запълнят пространството между топките за голф. След което отново попитал студентите си да ли бурканът е пълен и те се съгласили. После професорът извадил кутия пълна с пясък и я изсипъл в буркана от майонеза. Разбира се пясъкът запълнил цялото останало свободно пространство. Професорът отново задал въпросът да ли бурканът е пълен, последван от единодушно съгласие. Професорът извадил една бира изпод бюрото му и изсипъл цялото и съдържание в буркана. Студентите почнали да се смеят.

-Сега, - Казал професорът след като смехът утихнал. - искам да си представите, че този буркан представлява животът ви. Топките за голф са най-значимите неща--вашето семейство, децата ви, здравето ви, приятелите ви, нещата към които сте привързани най-много--тези които, ако всичко друго е изгубено и само те останат, животът ви пак би бил пълен. Кварцовите топчета са останалите неща които имат значение, като вашата работа, къщата ви, колата ви. Пясъкът е всичко останало--малките неща. Ако поставите първо пясъкът в бурканът, - продължил професорът - не би имало място за топчетата и топките за голф. Същото е и с живота. Ако прекарвате цялото си време и енергия върху малките неща, никога няма да ви оставя място за нещата които са от значение за вас. Отделяйте внимание на това което ви прави щастливи. Играйте с децата си, грижете се за здравето си, изведете на вечеря любимия си човек. Винаги ще има време да почистите къщата и да се занимавате с колата. Погрижете се първо за топките за голф, нещата които наистина имат значение за вас. Подредете си приоритетите. Останалото е просто пясък.

Един от студентите вдигнал ръка и попитал какво представлява бирата тогава.

Професорът се усмихнал.
- Радвам се че попита. Просто исках да ви покажа, че колкото и запълнен да ви се струва животът ви, винаги има място за една бира.


Тагове:   неща,   майонеза,   буркан,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. chervenata - Без
07.06.2007 11:20
една мога, но само с една не:))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sandokan
Категория: Забавление
Прочетен: 139202
Постинги: 63
Коментари: 105
Гласове: 149
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол